Badrum

Sedan urminnes tider

Vi har, sedan vi har kunskap om vår historia, haft en känsla för en plats där vi kan koppla av för oss själva. Badrum som koncept har gått från att vara en kollektiv plats till att i var mans hem utgöra en privatsfär. Badhusen har nog tagit över en hel del av de kollektiva kriterierna som vi fortfarande omger oss med.

Det moderna badrummet ska uppfylla mångas önskemål och samtidigt vara den privata sfären där vi sammanstrålar men inte samtidigt. Ett badrum i ett modernt koncept ska alltså borga för att medlemmarna ska var för sig trivas.

Det är därför många frågor vi ska ställa oss när vi vill modernisera vårt badrum, som kanske i kombination med en gästtoalett tillsammans ska uppfylla de kriterier på hygien och avkoppling.

Variationerna är många på hur man kan uppnå de kriterier man vill ställa på hur ert badrum ska se ut.

Vad vi vet att vi kan göra

Renovering eller helt omstrukturering av ett badrum kräver sakkunniga hantverkare som dessutom är certifierade att arbeta med de material och moment som krävs för att uppfylla kraven på våtrumsarbeten.

Det mesta av arbetet i ett badrum idag syns inte, utan är dold i bakgrunden. Ett bra grundarbete ger ditt badrum både livslängd och bekvämlighet. Detta är något som vi efter många års erfarenhet vet att ge er.

Stora som små

Den konventionella platsen för ett badrum kanske inte svarar upp mot det Du har behov av. När du bygger om ditt badrum kan det mycket väl vara så att du  behöver mer plats och därför är du i behov av att rita om, flytta på brunn och göra omfattande VVS-arbete. Renoveringen kan vara krävande från början men resultaten ska göra dig nöjd i många år.

Detsamma gäller när dina alternativ på plats är begränsade och då du inte bor i villa eller kan flytta på VVS för det är redan givet hur allting ska placeras. Det är då du behöver vår expertis och höra med oss innan du bestämmer dig för något du senare ångrar. Ångra innan brukar vi säga.

Det är många moment som ska värderas och utmynna i god ventilation, rätt disposition, bra ljussättning, snygg design… och plats för tvättmaskinen, i lägenheten.

  • Riva ett badrum är enkelt, att bygga upp igen ska en proffs göra
  • Hör med oss om hur du vill omdisponera ditt nya badrum; om du vill ha golvvärme; om du vill ha en mysigare belysning
  • Ge dig tid att testa idén du går och bär och våga fråga vad som bäst passar i just det utrymme du vill ha som badrum eller gästtoalett
  • Kom ihåg att det är många yrken som är involverade i samband med ombyggnad eller nybyggnad av ett badrum
  • Vi erbjuder totalentreprenad för ombyggnationer av badrum och att allt arbete som görs är certifierat med våra kunniga medarbetare
  • Vi gör gärna offertbesiktningar och ger dig en offert som bygger på de samtal vi har, självfallet allt detta kostnadsfritt

Ett badrum ska ge mig avkoppling när jag tar ett bad, men också ge mig möjligheten att ta en dusch när jag behöver bli pigg och känna mig fräsch.

Byggprocess

Ombyggnad

Beroende på vilken form av ombyggnad kan detta vara kopplad till rivning av material. Detta är en process som är helt beroende av vad som behövs för att åstadkomma det nya badrummet

Vid fuktskada

Vid fuktskada krävs det oftast tork tid. Beroende på hur stor skadan är också torktiden.

Försäkringskada

Försäkringsbolagen betalar återställande av badrum och toalett inte moderniseringar.

Det är dock brukligt att man lägger en krona mer för de saker man vill göra om och i samband med detta använder man sig också av ROT-avdraget.

Våtrumsarbete

All form av våtrumsarbete kräver sakkunskap och certifiering att handhava de material och arbetsmoment som krävs.

Golvvärme

Detta är nästan ett måste i ett modernt badrum. Vi har många varianter på golvvärme och hjälper dig att välja rätt.

Spotlights

Det är mycket vanligt att man vill sätta in spotlights från taket som också ska kunna tonas ner efter behag. Vi hjälper dig med att dimensionera och bygga om så att belysningen blir perfekt.

Är vi dina hantverkare – kontakta oss nu?

X