Kök

En central plats i ett hem

Under många år var köket en plats som skulle döljas eller varifrån det inte skulle dofta något. Köket var en genusbunden plats varifrån födan skulle utgå.

Men vi har i vårt moderna samhället förstått att matplatsen är den viktigaste platsen i hela vårt hem. Det är där vi sitter och umgås utan att behöva vara någon annan än oss själva. Det är helt ok att sitta i köket och inte behöva klä upp sig för att inta en måltid.

Det moderna köket är alltså en plats där vi ska vara delaktiga och umgås med varandra. Det kan vara så att matsituationen är det enda tillfället vi har att höra med varandra hur vi mår och vad vi tänker göra under dagen vid frukosten eller senare på kvällen hur dagen har varit.

Köket är alltså inte bara en funktionell plats utan en socialplats i vårt hem som ska bjuda in oss till samtal och umgänge.

Det krävs därför att man lägger mycket möda och tid på att förstå hur den centrala platsen i vårt hem ska verka för de faktorer vi anser viktiga i det gemenskap vi vill skapa i våra hem.

Hur kan vi stå till tjänst?

Vi vill verka för att den planering du gör inte bara handlar om att ta in några snickare eller hantverkare som ska riva och bygga.

Vi vill mycket gärna vara delaktiga och ge dig förslag på hur den platsen du har framför dig ska vara ett kök som svarar upp mot dina förväntningar.

Det som är standard är oftast en bra utgångspunkt men det behöver inte betyda att det är just det Du behöver.

Ett inkluderande kök

Studier visar att i vårt moderna samhället har köket intaget en allt viktigare plats. Hur vi skapar våra hem utgår oftast från att köket har en central roll och därmed en planering som motsvarar dessa förväntningar. Vi söker oss till gemenskap och umgänge och att detta oftast sker i köket. Den plats du har idag för kök kanske byggdes på sextiotalet när man inte såg helhetslösningar som attraktiva.

Idag slår man ihop vardagsrum och kök till ett enda rum och då är det viktigt att tänka på flera saker samtidigt.

Vi hjälper dig med de lösningarna som krävs för att just ditt kök ska motsvara vår moderna koncept och behov på samvaro.

  • Köksrenoveringar kräver planering inte bara i utformning utan även i form av helhetslösningar
  • Möblering av ditt kök bygger på standardmått men också på en disposition som ser just till vem Du är
  • Det finns otaliga förslag hos både konstruktörer (ikea, marbodal etc) såsom designers på kökskombinationer, men den bästa är den som träffar just dig
  • Planera noga hur du vill ha den platsen där vänner och familj sammankommer
  • Gör om innan och gör sedan rätt, vi står till ditt förfogande innan och efter
  • Ditt kök ska hålla livet ut om du har tänkt rätt från allra början
  • Vi hjälper dig att riva, men också att flytta på befintlig möblemang, skapa rätt belysning och ge ditt nya kök just ditt personliga prägel

Det händer att man har bestämt sig för något man tycker om när man ser det i katalogen eller i affären men när man sedan ser det hemma hos sig är det något helt annat. Det är därför bäst att prata med någon som bygger och kan komma med de goda råden innan…

Är vi dina hantverkare – kontakta oss nu?

X